14 juni 2023
19:00

Referat: Hedens IF - Ohtana/Pajala FF

Ohtana/Pajala vinner den svåra bortamatchen mot Heden med 1-0 (0-0)
OPFF inleder bra och redan i andra minuten bryter Petri Ritatörmä ett uppspel i offensivt straffområde och spelar bollen in till en fri Adam som rullar in bollen i öppet mål till 1-0, tror alla, förutom assisterade som vinkar för offside - mycket märkligt då Petris passning ser ut att gå snett inåt bakåt och således ej kan vara offside. Heden kommer igång och skapar två riktigt bra målchanser, först ett friläge som Felle snyggt parerar och sedan ett hårt skott från 10 meter som Felle styr över ribban. Heden dominerar spelet stora delar av halvleken där OPFF ändå jämnar ut spelet sista 10 minuterna. Paussiffrorna 0-0.

Andra halvlek börjar OP bra och får i den 55:e minuten en hörna som Petri skruvar in mot första stolpen och Petteri Pellikka nickar bollen upp i nättaket. Jubel, men domaren har sett nåt som vi inte såg i trängseln framför målet och dömer frispark till Heden. I den 60:e minuten jagar Anders Gramner på en djupledsboll och lyckas glidande få fram bollen till en löpande Danne Mäki som fri med målvakten dundrar in bollen vid målisens högra stolpe till OP-ledning 1-0. Efter målet radar OPFF upp tre målchanser på tre minuter, samtliga med avslut av Petri, första där Danne Mäki spelar fram men skottet på målvakten, sedan slår Dennis Mäki en suverän passning som Petri sätter centimetrar utanför stolpen, minuten senare spelar Adam fram Petri där en försvarare blockerar skottet. Sista kvarten trycker Heden på och har ett vasst läge som sätts strax utanför samt en kalabalik framför Felle där bollen till slut rensas bort av Jocke Juntti. Hedens Ricard Häggståhl får rött kort i situationen för vårdslöst spel som det såg ut från vår position.

Sett över 90 minuter är det en fysisk match med många närkamper. I OPFF var Felle en matchvinnare med några riktigt vassa räddningar. Backlinjen var stabil där extraplussen går till Liam Alldén och Petteri Pellikka. Nisse Kenttä gjorde en stark insats på mittfälter och offensivt går plussen till bröderna Daniel och Dennis Mäki. I Heden går plussen till backen Pontus Kristiansen, mittfältaren Ludvig Alnelind samt forwarden Benjamin Anglöv. Bra domarinsats av Anton Backelind.

Heden - OPFF; Hörnor 6-4, Avslut på mål: 7-3, Gula kort: 3-4, Röda kort: 1-0